4. joulukuuta 2015

Ruohosipulituorejuusto




Koska edellinen kokkaukseni saksalaisen vegaaniblogin ohjeella oli menestys, päätin kääntää kyseisestä blogista toisenkin ohjeen. Nyt ihastuin helpolta ja hyvältä vaikuttavaan vegaanisen tuorejuuston ohjeeseen. Muokkasin ohjetta sen verran, että laitoin massan sekaan hieman valkosipulia ja yrttinä käytin tillin sijaan ruohosipulia. Omasta juustostani tuli ilmeisesti löysempää kuin alkuperäisessä ohjeessa, sillä en saanut sitä pysymään tuorekelmun sisällä "makkarana". Oma juustomassani olisi valunut pöydälle. Sen sijaan pyöräytin tuorekelmun avulla massasta pallon pienessä lasikipossa ja jähmetin juuston jääkaapissa. Sujui se näinkin. Lopputuloksena tuli ihanan pehmeää ja raikkaan sitruunaista tuorejuustoa. Tämä on myös raakaruokaa, jos cashewpähkinät eivät ole kuumennettuja.

Cashewtuorejuusto ruohosipulilla
Noin 4-5 dl

200 g cashewpähkinöitä
1 sipuli
1 sitruuna
1 valkosipulinkynsi
Vettä
1/2 tl suolaa
Tuoretta ruohosipulia (tai muuta yrttiä)

1. Liota cashewpähkinöitä vedessä yön yli tai useita tunteja. Voit myös jättää tämän tekemättä, mutta liotetut pähkinät soseutuvat kuivia huomattavasti helpommin ja vettäkin tarvitaan vähemmän.

2. Kuori valkosipuli, sipuli ja sitruuna ja lohko ne paloiksi. Poista sitruunasta mahdolliset siemenet. Soseuta pähkinät, sipuli, sitruuna ja valkosipuli blederissä tai sauvasekoittimella. Lisää vettä vain sen verran, että massasta tulee tasaista, mutta säilyy vielä paksuna. Itse käytin vettä 0,75 desiä, mutta vähemmälläkin olisi pärjätty. Mausta lopuksi suolalla.

3. Seuraavan vaiheen voit suorittaa kahdella eri tavalla. Jos massa on riittävän paksua, voit kääräistä sen tuorekelmun sisään tiukkaan pakettiin kuten alkuperäisessä ohjeessa. Jos massa on löysempää, laita tuorekelmua pienen kipon päälle ja valuta massa kippoon. Pyöräytä sitten tuorekelmun avulla massasta pieni pallo. Jätä juustopallo kippoon ja anna sen jähmettyä jääkaapin kylmimmässä paikassa seuraavaan päivään.

4. Seuraavana päivänä avaa tuorejuusto tuorekelmusta ja pyöräytä se varovasti silputussa ruohosipulissa. Nauti leivän päällä tai vaikka sämpylän täytteenä.

1 kommentti:

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.