27. marraskuuta 2015

Kolmen P:n salaatti




Nyt on Tiinan keittiön 30. postauksen aika! Tätä täytyy juhlia herkullisella pastasalaatilla. Marinoin pastan aurinkokuivatuista tomaateista valmistetulla pestolla ja vihreänä salaatissa toimii terveellinen pinaatti. Salaatin piti olla kolmen P:n ja yhden T:n salaatti, mutta 250 gramman kimpale tofua hukkui isoon salaattimäärään. Voit siis hyvin käyttää salaattiin tofua tuplasti. Tofuna minulla oli virolaista Bon Soyan tilli-persiljatofua, jonka olin ostanut Tallinnan reissulta. Tofun tilalta voit myös käyttää voipapuja tai mitä tahansa muuta tofua. Jos käytät papuja tai maustamatonta tofua, ne voi pestomarinoida pastan kanssa.

Herkullinen pesto-pasta-pinaattisalaatti
Iso kulhollinen

200 g farfalle-pastaa
2 rkl oliiviöljyä
2/3 prk punaista pestoa
250 g yrttitofua
2 pientä punasipulia
1 punainen paprika
3 kevätsipulin vartta
8-10 aurinkokuivattua tomaattia
1 pieni kurkku
80 g babypinaattia
35 g punamangoldia
10 valkosipulinkynttä

1. Keitä pasta kypsäksi suolavedessä. Valuta vesi pois ja siirrä pasta kulhoon. Sekoita pastan sekaan oliiviöljy sekä pesto. Anna pastan maustua ja jäähtyä rauhassa sillä aikaa kuin teet salaatin.

2. Kuutioi tofu ja paista paloille pannulla nopeasti hieman väriä. Anna jäähtyä.

3. Silppua sipuli, paprika ja kevätsipulin varret. Kuutioi kurkku ja aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele pinaatti ja punamangoldi.

4. Sekoita kaikki paitsi pinaatti ja punamangoldi isossa kulhossa. Lisää sitten nekin muun salaatin joukkoon ja sekoita nopeasti. Käsin sekoittaminen sujuu parhaiten. Nauti! Jos et syö tai tarjoa salaattia heti, sekoita pinaatti ja punamangoldi muiden joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.