15. tammikuuta 2016

Aurinkokuivattu tomaatti-linssilevite




Eräänä iltana mieleni teki maukasta linssilevitettä leivän päälle. Vaikka kello oli jo paljon, ryhdyin heti tuumasta toimeen. Siitä syntyi tämä herkkulevite, jota söisi vaikka sellaisenaan. Levitteen voimakkuutta voit säätää aurinkokuivattujen tomaattien lukumäärän avulla. Itse käytin kymmenen tomaattia ja lopputulos on melko voimakas. Tahnan pehmeyttä ja notkeutta taas voit säätää oliiviöljyllä. Kuvien sämpylöiden ohjeen laitan erikseen seuraavaan postaukseen.

Tomaattinen linssilevite

2 dl punaisia linssejä
5-10 aurinkokuivattua tomaattia
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 cm/1 tl tuoretta inkivääriä
2 tl sitruunamehua
2 rkl oluthiivahiutaleita
0,5 tl paprikajauhetta
Suolaa ja mustapippuria myllystä
0,5-1 dl oliiviöljyä

1. Huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois tiheässä siivilässä.

2. Sekoita kulhossa keskenään aurinkokuivatut tomaatit, murskatut valkosipulin kynnet ja raastettu inkivääri.

3. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja paistele siinä nopeasti aurinkokuivatut tomaatit. Laske levyn lämpötilaa ja lisää pannulle kypsät linssit. Sekoita tomaatteihin ja paistele muutama minuutti seosta käännellen.

4. Siirrä sitten linssit ja tomaatit pannulta samaan kulhoon, jota käytit aiemmin. Mittaa sitten kulhoon sitruunamehu, mausteet ja oluthiivahiutaleet sekä osa oliiviöljystä. Surruttele sitten sauvasekoittimella tasainen massa. Lisää oliiviöljyä vähän kerrallaan, jotta saat massasta sopivan notkeaa. Anna levitteen maustua jääkaapissa yön yli ja syö leivän päällä.

1 kommentti:

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.