24. syyskuuta 2015

Tofu-kikhernepihvit




Näiden tofu-kikhernepihvien massa on erittäin monikäyttöistä. Siitä voi tehdä pieniä pihvejä, söpöjä pikkupyöryköitä, isompia hampurilaispihvejä tai vaikka tähden, kukan tai sydämen muotoisia pihvejä piparimuottien avulla. Massa on helposti muotoiltavaa ja se pysyy paistaessa erittäin hyvin kasassa. Eläinperäiset aineet esimerkiksi kananmuna tai juusto sidosaineena olisivat tässä tofu-kikhernemassassa täysin turhia.

Itse tein tällä kerralla pieniä pihvejä sekä pikkupyöryköitä keitettyjen perunoiden ja oheisen kaurafraichekastikkeen kanssa. Massasta riitti hyvin lisäksi hampurilaispihveiksi. Se soveltuu kuitenkin paremmin pienten pihvien tai pyöryköiden tekoon. Isoista pihveistä tulee melko raskaita eivätkä ne pysy kasassa niin hyvin kuin pienet. Tällä ohjeella pihvitaikinaa tulee aikamoinen määrä ja siitä riittää ruoaksi kahdelle hengelle useiksi päiviksi. Jos et halua syödä samaa ruokaa koko viikkoa, kannattaa tehdä puolikas annos.


Mehevät tofu-kikhernepihvit

265 g (1 tölkki) kypsiä kikherneitä
500 g maustamatonta tofua
3 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl appelsiinimehua
1,5 dl korppujauhoja
Suolaa myllystä
Mustapippuria myllystä
15 g tuoretta persiljaa
3 oksaa basilikaa
Kikhernejauhoja leivitykseen

1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Silppua sipuli karkeaksi silpuksi. Muussaa kaikki ainekset paitsi kikhernejauhot blenderissä, sauvasekoittimella tai käsipelillä tasaiseksi massaksi. Lisää yrtit vasta loppuvaiheessa, jotta ne eivät mene aivan pieneksi silpuksi.

2. Muotoile taikinasta haluamiasi pihvejä tai pyöryköitä. Ripottele kulhoon tai lautaselle kikhernejauhoja ja pyörittele pihvit siinä kauttaaltaan.

3. Kuumenna pannulla runsas määrä öljyä ja paista pihvit kauniinvärisiksi. Valuta talouspaperin päällä ja nauti esimerkiksi perunoiden tai riisin ja kaurafraichekastikkeen kera.


Yrttikaurafraichekastike

1 prk kaurafraichea
1 pussi vegaanista valkosipulidippijauhetta
1 tl sitruunamehua
0,5 tl kuivattua tilliä
0,5 tl kuivattua persiljaa

1. Sekoita kaurafraicheen dippijauheseos, yrtit ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua jääkaapissa. Käytä kuten ranskankerma- tai kermaviilikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.