29. lokakuuta 2015

Lämmin tofu-bulgursalaatti




Sain kutsun Jalotofun ja Silmusalaatin blogihaasteeseen, jossa tehtävänä oli luoda herkullinen resepti käyttäen Jalotofun ja Silmusalaatin tuotteita. Tofu on ollut minulle tuttu jo vuosikausien ajan, mutta Silmusalaattia olen käyttänyt vain kerran aikaisemmin. Olen kuitenkin usein ihaillut niitä kaupassa, mutta en ole tullut ostaneeksi. Nyt sain hyvän syyn kokeilla niitä.

Kun aloin suunnitella reseptiäni, minulle tuli mieleen ensimmäisenä "suurimosalaatti" tofulla ja iduilla enkä saanut sitä enää mielestäni. Salaattiin päätin käyttää bulguria, koska se on couscousia ravintorikkaampaa ja halusin käyttää jotain uutta. Tofuksi valitsin suosikkitofuni, kylmäsavutofun. Sitä löytyy Tiinan keittiön jääkaapista miltei aina. Se on herkullista sellaisenaan eikä sitä tarvitse välttämättä maustaa enää mitenkään. Tällä kertaa kokeilin tofun kuivaamista ennen paistamista ja lopputulos oli kuin tofu olisi friteerattu! Tofun pinnan kuivaaminen siis tekee pinnasta rapeamman.

Pidän ruoanlaitossa siitä, että kaikki ainekset on tunnistettavissa ja syöjä tietää, mitä on syömässä, ja erityisesti siihen pyrin tässä reseptissä. Lopputuloksena tuli tämä hurjan herkullinen tofu-bulgursalaatti, joka on kaiken lisäksi nopea valmistaa. Tällaista söisin mielelläni ravintolassakin!


Lämmin tofu-bulgursalaatti

1 pkt kylmäsavutofua
2 kevätsipulin vartta
5 cm pala kurkkua
1/2 punainen paprika
4-5 aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl kurpitsansiemeniä
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl hyvää oliiviöljyä
Letkeän lempeä Silmusalaattia

2 dl vettä
0,5 rkl oliiviöljyä
1 rkl kasvisfondia
1/4 tl suolaa
2 dl bulguria

1. Leikkaa tofu noin sentinpaksuisiksi siivuiksi pituussuunnassa. Asettele tofusiivut talouspaperiin käärittynä kahden leikkuulaudan väliin ja laita päälle vielä vettä täynnä oleva kattila (tai muu painavahko esine). Anna tofujen kuivua rauhassa, kunnes tulee aika paistaa ne.

2. Silppua kevätsipulit ja aurinkokuivatut tomaatit. Pilko paprika ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki kulhossa.

3. Mittaa kattilaan vesi, oliiviöljy, kasvisfondi ja suola. Kiehauta ja nosta kattila pois liedeltä. Mittaa bulgur vesiseokseen ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna bulgurin muhia 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa siemenet ja tofu.

4. Kuumenna kuiva pannu liedellä ja mittaa siihen siemenet. Paahda siemeniä muutama minuutti, kunnes ne saavat hiukan väriä ja kurpitsansiemenet alkavat poksahdella. Kippaa siemenet sitten silputtujen kasvisten sekaan ja lorauta pannulle reilusti öljyä. Ota tofut pois painon alta ja leikkaa kolmioiksi. Paista tofut kuumalla pannulla rapeiksi molemmin puolin ja reunoin, jos tofut pysyvät pystyssä. Valuta talouspaperin päällä.

5. Sekoita bulgur, kasvis-siemenseos ja ruokalusikallinen hyvänmakuista oliiviöljyä keskenään. Lusikoi lautaselle bulgurseos, tofu ja päälimmäiseksi silmusalaatti. Pirskottele vielä lautaselle hyvää oliiviöljyä. Nauti lämpimänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.