26. kesäkuuta 2015

Kidneypapupiirakka




Olen tehnyt tätä kaikille maistuvaa papupiirakkaa jo monesti erilaisiin tilanteisiin. Aina se on maistunut syöjilleen. Kuvan piirakan söin kahden muun henkilön kanssa pääruoaksi salaatin kanssa. Tämä papupiirakka sopii myös tarjottavaksi juhlissa, jolloin siitä riittää monelle henkilölle, kun jokainen ottaa vain siivun. Voit helposti tuunata piirakan täytteitä mieleiseksesi. Paprikat voivat olla minkävärisiä tahansa tai voit korvata ne vaikka kirsikkatomaateilla. Voit myös käyttää vahvoja juustoja saadaksesi lisämakua piirakkaan.

Mehevä papupiirakka

Pohja:
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Öljyä voiteluun

Täyte:
1 prk kypsiä kidneypapuja
0,5 punainen paprika
0,5 keltainen paprika
1 kevätsipulin varsi
1 sipuli
1 tl jeeraa
0,5 tl savupaprikaa
Suolaa ja mustapippuria myllystä
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1 mozzarellapallo
Juustoraastetta

1. Öljyä piirakkavuoka. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja levitä piirakkavuoan pohjalle.

2. Huuhtele ja valuta pavut. Silppua paprikat pieniksi kuutioiksi. Silppua kevätsipuli ja sipuli.

3. Lorauta pannulle tilkka öljyä ja kuullota sipuleita (ei kevätsipuleita) hetken. Lisää sitten joukkoon paprikat, pavut ja mausteet. Paistele hetken, kunnes paprikat ovat hiukan pehmenneet.

4. Leikkaa mozzarella siivuiksi. Sekoita täytteen kananmunat ja kermaviili keskenään. Ripottele kevätsipuli piirakkapohjalle ja sitten pannulta pavut, paprikat ja sipulit. Asettele sitten mozzarellasiivut tasaisesti täytteen päälle ja kaada kermaviili-kananmunaseos tasaisesti koko piirakan alueelle. Ripottele lopuksi juustoraastetta päälimmäiseksi.

5. Paista piirakkaa 200 asteessa 30-40 minuuttia piirakkavuoan koosta riippuen. Isommassa vuoassa piirakka kypsyy nopeammin kuin pienessä. Tarjoa kylmänä tai vähän jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.