13. kesäkuuta 2015

Linssipastakastike




Tiinan keittiössä on ollut viime viikot melko hiljaista. Olen ollut kiireinen opinnäytetyöni kanssa eikä aikaa ole aina ollut muuhun kuin nopeaan ruoan lämmittämiseen. Nyt sain vihdoin opintoni päätökseen, kiire ja stressi ovat helpottaneet, mutta minut on vallannut jälkiväsymys. Pakastepizzat ja -falafelateriat kuitenkin tulevat jo korvista ulos, joten kaipasin jotain terveellistä, helppoa ja nopeaa. Siispä tein tätä linssipastakastiketta, joka maistui talouden sekasyöjä-miehellekin. Tämä helppo kastike toimii nopeana arjen pelastajana, mutta se on myös maukas eikä liian raskas. Oikein nopean tästä saat, kun käytät valmiiksi keitettyjä linssejä (joko kaupan tai itsekeitettyjä). Jos käytät kypsiä linssejä, annostele niitä kastikkeeseen tuplasti kuivien määrän verran.


Nopea linssikastike

2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 Rawit chili
2 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilkaa
Vajaa 1 tl kuivattua timjamia
Ripaus muskottipähkinää
1 tl paprikajauhetta
1 rkl paprikarouhetta
Tilkka oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria myllystä
0,5 dl kaurakermaa

1. Mittaa linssit kulhoon ja kaada päälle vettä. Huljuttele, kaada vesi varovasti pois ja lisää uusi vesi. Toista huljuttelu, kunnes vesi säilyy kirkkaana eikä pinnalle nouse enää roskaa. Keitä linssit sitten suolalla maustetussa vedessä. Ei haittaa, jos linssit menevät hieman ylikypsiksi. Kaada kypsät linssit siivilään ja jätä siihen valumaan siksi aikaa, kun valmistelet kastikkeen.

2. Silppua sipulit. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua mahdollisimman pieneksi silpuksi.

3. Lorauta öljyä pannulle ja kuullota siinä sipulit ja chilit. Kaada pannulle tomaattimurska, mausteet, oliiviöljy, linssit ja kaurakerma. Sekoita ja hauduta pienellä lämmöllä kannen alla. Jos kastike tuntuu liian paksulta tai kuivalta, lisää kaurakermaa vähän kerrallaan kunnes koostumus on mieleisesi.

4. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita makusi mukaan. Tarjoa täysjyväpastan ja tuoreen basilikan kanssa. Kuvan annoksen päälle kaadoin vielä tilkan kaurakermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.