29. toukokuuta 2015

Soijasuikale-papuburrito




Tortillalätyn sisään voi kääräistä mitä vain. Tässä yksi vaihtoehto, joka on nopea ja helppo valmistaa kun tortillahimo yllättää. Soijasuikaleiden tilalle voi vaihtaa mitä tahansa muita soijatuotteita, tofua, quornia (ei vegaaninen!), sieniä, papuja... Kaikki kuivat soijatuotteet voi käsitellä samoin kuin ohjeen soijasuikaleet. Ja muistathan, että Rawit chilit ovat oikeasti tulisia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää miedompaa chiliä. Yksinkertainen ohje ei ehkä esittelyitä tämän enempää kaipaakaan.

Soijasuikale-paputortillat

1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 Rawit chili
200 g paseerattua tomaattia
240 g kypsiä kidneypapuja
Mustapippuria myllystä
1 tl jeeraa
Pari ripausta savupaprikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl paprikahiutaleita

Keitinveteen
2 tl kasvisliemijauhetta
1/2 tl savupaprikaa
100 g soijasuikaleita

1. Silppua punasipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat huolellisesti ja leikkaa se mahdollisimman pieneksi silpuksi. Huuhtele ja valuta pavut.

2. Täytä kattila vedellä ja mittaa sinne kasvisliemijauhe ja savupaprika. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää veteen soijasuikaleet. Anna kiehua 5-10 minuuttia, kunnet suikaleet ovat pehmeitä. Kaada sitten suikaleet siivilään ja jätä valumaan siihen.

3. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paistele sipuleita ja chiliä siinä, kunnes ne on pehmeitä. Lisää sitten pannulle soijasuikaleet ja paistele niihin hieman väriä. Lisää seuraavaksi pavut, paseerattu tomaatti ja mausteet ja anna porista pienellä lämmöllä, kunnes kastike paksuuntuu ja ylimääräiset nesteet haistuvat pois.

4. Syö soija-paputäyte tortillojen tai pitaleipien täytteenä raikkaiden kasvisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.