14. toukokuuta 2015

Paneer Tikka Masala




Tämä Paneer Tikka Masala noudattaa pitkälti Manjulan ohjetta. Manjula Jain on USA:ssa asuva intialainen nainen, joka jakaa intialaisia kasvisruokaohjeitaan Manjula's Kitchenissä. Ohjeiden jakamisen lisäksi hän myös kuvaa videon jokaisen ruoan valmistamisesta. Marinoidut ja paistetut paneerit ovat todella hyviä, joten ne kannattaa laittaa paistamisen jälkeen jonnekin piiloon, että niitä riittää kastikkeeseenkin. Kuten Manjulakin videollaan sanoo marinoidut ja paistetut paneerit sopivat vaikka naposteltavaksikin tai vaikka salaattiin sellaisenaan. Ainesosaluettelon lukemisen helpottamiseksi jaoin sen marinadin aineksiin, kastikkeen aineksiin ja mausteisiin.

Intialaiset ruoat ovat yleensä erittäin maustettuja ja joskus lisään vielä itse mausteiden määriä. Teelusikallinen tai pari jotakin maustetta curryssa ei ole liikaa. Tällä kertaa maustoin kastikkeen pitkälti Manjulalle uskollisena ja lopputulos olikin mielestäni hyvin mieto. Jos et jostain syystä pidä voimakkaasti maustetusta currysta, käytä alla olevia mausteiden määriä. Itse kuitenkin tuplaisin kaikkien mausteiden paitsi hajupihkan määrät seuraavalla kerralla.

Omaan versiooni lisäsin hiukan kanelia, koska toisin kuin eurooppalaiset intialaiset laakerinlehdet maistuvat kanelille. Jos sinulla on aitoja intialaisia laakerinlehtiä, jätä kaneli pois. Paneeria saa etnisistä kaupoista, sitä voi tehdä itse tai sen voi korvata suomalaisella kotijuustolla tai maustamattomalla tofulla. Ohjeesta saa myös vegaanisen, kun käyttää kasvipohjaista jugurttia ja tofua. Lisukkeeksi sopivien naanleivän ja raidan ohjeet löytyvät Tiinan keittiön vanhemmista postauksista. Voin myös sanoa, että tämä paneercurry maistuu melkoisen hyvältä auki leikatun naanleivän sisällä.

Paneer Tikka Masala

500 g paneeria

Marinadi:
1/2 tl suolaa
1/4 tl chilijauhetta
1 rkl raastettua inkivääriä
1/2 rkl korianterijauhetta
1 rkl maustamatonta jugurttia
1 rkl öljyä

Kastike:
3 tomaattia
1 vihreä chili
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl maissitärkkelystä
2 rkl kylmää vettä

Mausteet:
1/2 tl jeeraa
1/2 tl hajupihkaa
2 laakerinlehteä
1/2 tl kanelia
2 tl korianterijauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl ruokokidesokeria
2 rkl tuoretta korianteria silppuna
1/4 tl garam masalaa

1. Paloittele paneer samaan tapaan kuin Manjula sen tekee (noin 1 cm x 3 cm). Sekoita sitten kaikki marinadin ainekset keskenään hyvin sekaisin ja sitten marinadi paneerin kanssa sekaisin. Tässä vaiheessa paras sekoitusväline on omat tassut. Anna paneerin marinoitua jääkaapissa vähintään tunti. Itse annoin sen marinoitua yön yli.

2. Kuumenna tilkka öljyä hyvällä pannulla ja paista paneerkuutiot molemmin puolin kauniin värisiksi ja pinnaltaan rapeiksi. Siirrä ne sitten syrjään ja yritä olla syömättä niitä sellaisenaan.

3. Pilko tomaatit ja chili ja soseuta tasaiseksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla (itse käytin vokkipannua) ja lisää pannulle ensin hajupihka ja hetken kuluttua jeera ja laakerinlehdet. Paistele hetken ja lisää sitten sipulit pannulle. Kuullota ja lisää pannulle tomaatti-chilisose, jauhettu korianteri, kurkuma, kaneli, paprikajauhe ja sokeri. Anna porista jonkin aikaa keskilämmöllä.

5. Sekoita maissitärkkelys veteen ja lisää se kastikkeen joukkoon. Lisää sitten paneer ja anna porista miedolla lämmöllä, kunnes tomaatti on kypsää ja öljy erottuu kastikkeen pinnalle. Lisää sitten garam masala ja tuore korianteri ja anna hautua vielä muutaman minuutin. Tarjoile riisin, naanleivän ja raidan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.