21. toukokuuta 2015

Voipapu-artisokkalevite




Eläinperäisten tuotteiden vähentämisen tai käytön lopettamisen voi aloittaa helposti vaihtamalla margariinin 100% kasviperäiseen ja jättämällä juuston ja erilaiset lihaleikkeleet leivältä kokonaan pois. Leipä pelkällä margariinilla ja kasviksilla päällystettynä ei kuitenkaan ole ainakaan minusta kovin makuhermoja hivelevä kokemus. Sen sijaan, jos levitteenä käyttää erilaisia kasvislevitteitä, ei leivän päälle kaipaa enää juustoa laisinkaan. Esimerkiksi hummus tekee leivästä niin makoisan ja muhevan, että sitä ihmettelee, miten on voinut pitää margariini+juusto päällystettä parhaana tai edes hyvänä vaihtoehtona. Lisäksi papulevite on ravintoarvoltaan hurjasti parempi kuin mikään margariini tai juusto.

Tämä Tiinan keittiön voipapulevite maistuu etäisesti hummukselta, koska iso osa ainesosista on samoja. Siinä on kuitenkin voipapujen oma kermainen ja pehmeä maku ja artisokan täyteläisen herkullinen maku. Voipavuilla (butter beans) on monta nimeä. Niitä voidaan kutsua myös limanpavuiksi tai isoiksi/suuriksi valkoisiksi pavuiksi. Niitä saa kutakuinkin kaikista pikkukauppaa suuremmista ruokakaupoista. Levitteeseen käytin paketillisen GoGreen-merkin papuja.

Voipapu-artisokkalevite

5-10 marinoitua latva-artisokan sydäntä
1 purkki kypsiä voipapuja
Valkosipulimurskaa
Sitruunamehua
Merisuolaa
Oliiviöljyä

1. Huuhtele ja valuta voipavut. Lisää kulhoon pavut, muutama artisokan sydän suoraan purkista, 1 tl valkosipulia ja sitruunamehua, ripaus suolaa ja 1 rkl oliiviöljyä. Soseuta kaikki sekaisin sauvasekoittimella. Jos tahna tuntuu paksulta, lisää muutama artisokka ja soseuta uudestaan. Maista ja lisää oliiviöljyä, valkosipulia, sitruunamehua, suolaa ja artisokkia makusi mukaan.

2. Nauti levite leivän päällä ja säilytä se jääkaapissa kannellisessa rasiassa.


Vinkki! Jos haluat levitteestä pehmeämpää ja sileämpää, voit joko kuoria pavut (painamalla kevyesti sormilla pavun sivuilta) tai pusertaa valmis tahna tiheän siivilän läpi lusikan avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.