7. toukokuuta 2015

Peruna-papusalaatti




Perunasalaatti ei tarvitse välttämättä majoneesia. Ilman majoneesia perunasalaatti on enemmän salaattimaista ja raikkaampaa. Ja värikkäämpää! Tämä Tiinan keittiön perunasalaatti sopii vaikkapa lounaaksi tai päivälliseksi sellaisenaan. Käytin salaattiin yhden Rawit chilin tuomaan vähän lisäpotkua. Rawit on aika ärhäkän tulista, tulisuusasteikolla (1-10) se on lähteestä riippuen 6-8. Järkevästi käytettynä se kuitenkin tuo ruokaan ihanan chilin maun ja tulisuuden olematta kuitenkaan tappotulista. Jos kotoa löytyy kumihanskoja, kannattaa vetää sellaiset käteen ennen chilin leikkaamista. Suosittelen myös olemaan koskematta chilisillä käsillä esimerkiksi kasvoihin tai muihin herkkiin paikkoihin. Jos et jostain syystä chilistä pidä, voit huoletta jättää sen pois. Rawitin tilalle sopii myös miedommat chilit (ja niitä voi laittaa vaikka siemenineen päivineen).

Peruna-papusalaatti

700-1000 g kiinteitä perunoita
240 g kypsiä idneypapuja
1/2 punainen suippopaprika
1 punasipuli
1 pieni Rawit chili
Muutama chilimarinoitu valkosipulinkynsi
Pieni nippu tuoretta persiljaa
Oliiviöljyä
Sitruunamehua
Meri- tai ruususuolaa
Mustapippuria myllystä

1. Kuori, lohko ja keitä perunat suolavedessä. Varo keittämästä perunoita liian pitkään, muuten ne hajoavat salaatin seassa. Huuhtele ja valuta pavut.

2. Silppua paprika sopiviksi paloiksi ja leikkaa sipuli kaariksi. Poista chilistä siemenet ja vaaleat osat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi renkaiksi tai kaariksi. Silppua pari kourallista persiljaa karkeaksi silpuksi.

3. Sekoita kaikki kasvikset perunoita lukuun ottamatta keskenään, lorauta sekaan oliiviöljyä ja sitruunamehua, rouhi suolaa ja mustapippuria. Sekoita huolellisesti. Kaada sekaan kypsät perunat ja sekoita. Tässä paras sekoitin on omat tassut (perunat eivät mene niin herkästi rikki). Tarkista maku. Jos maku ei ole täydellinen, lisää vielä öljyä, suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.