23. huhtikuuta 2015

Pestotofu




Tämän helpommaksi ei tofun valmistus enää voi mennä! Tai tietysti voi, paista tofut ilman pestomarinadia. Mutta se ei olekaan yhtä hauskaa ja maukasta.

Voit käyttää ohjeeseen mitä tahansa pestoa. Minulla oli tavallista vihreää pestoa, mutta myös punainen pesto on tofun kanssa maukasta. Luulen, että punainen pesto jopa pysyy vihreää paremmin tofun pinnassa. Voit käyttää mitä tahansa tofua, mutta yrttimaustettu sopinee tähän parhaiten. Tarjoa tofuleikkeet lisukkeena, syö sämpylän välissä tai ihan miten haluat.

Pestomarinoidut tofuleikkeet

1 paketti tofua
1/2 purkkia (vegaanista) pestoa

1. Leikkaa tofu 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Pyörittele ne pestossa ja laita rasiaan maustumaan vähintään puoleksi tunniksi, mieluiten yön yli.

2. Paista hyvällä pannulla pienessä määrässä öljyssä molemmin puolin, kunnes tofu on kauniinväristä. Liika öljy voi irroittaa peston tofun pinnasta (mutta maku jää siihen kuitenkin) ja liian kuuma levy saa peston ja öljyn räiskymään.


Vinkki! Leikkaa tofu kuutioiksi, marinoi, paista ja syö vaikka salaatin seassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.