17. huhtikuuta 2015

Raita




Naanleivän valmistuksesta jää usein yli jugurttia. En ole mikään suuri jugurtin ystävä, joten teen yleensä ylimääräisestä jugurtista raitaa. Siinä jugurtin oma maku häviää ja muuttuu raidaksi.

Raita sopii kaikenlaisten intialaisten ruokien kanssa, mutta parhaimmillaan se on yhdistettynä tuliseen ruokaan. Raita lievittää tulisuutta ja tekee ruoasta raikkaampaa. Raita sopii myös erilaisten kesän grilliruokien kanssa tai vaikkapa salaatinkastikkeeksi. Tärkeimmät raidan ainesosat ovat jugurtti ja kurkku. Muut ainekset voivat vaihdella eri ohjeiden välillä. Itse olen kokenut hyväksi seuraavan makuyhdistelmän.

Raikas raita

1 dl maustamatonta (soija)jugurttia
1/2 dl kurkkua raastettuna
2 rkl punasipulia pienenä silppuna
Ripaus jeeraa
Ripaus chilijauhetta
Ripaus suolaa
Ripaus ruokokidesokeria

1. Purista kurkusta liiat nesteet pois. Sekoita kaikki ainekset jugurtin joukkoon ja maista. Säädä mausteita makusi mukaan.

2. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ja tarjoa tulisen ruoan kanssa.


Vinkki! Jos pidät tuoreen korianterin mausta, voit lisätä sitä silputtuna raidan joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.