1. kesäkuuta 2016

Valkosipulilevite




Valkosipuli on ihanaa! Valkosipuli maistuu hyvältä ja on terveellistäkin. Eikä siihen kyllästy koskaan! Kukaan, joka pitää valkosipulista, ei voi vastustaa tätä ihanaa levitettä. Tämän reseptin alkuperäinen versio löytyy täältä. Veganisoin sen kokeilumielessä uudella Oatlyn påMackanilla ja se onnistui niin loistavasti, että päätin jakaa sen teidän kanssa. Alkuperäiseen reseptiin päädyin muutama vuosi sitten, kun työpaikan lounaalla oli ollut leivän kanssa ihanaa valkosipulilevitettä ja himosin sitä lisää. Sen jälkeen olen tehnyt sitä useita kertoja esimerkiksi vieraille tarjottavaksi, muuten vain syötäväksi tai piknikille. Taloutemme miesjäsen on antanut sitä jopa joululahjaksi! Niin hyvää se on. Ja tämä vegaaninen versio on aivan tismalleen yhtä hyvää kuin alkuperäinenkin.

Tällä kertaa en jaksanut leipoa itse leipää levitteen kaveriksi, joten kuvasin sen kaupan porkkanasämpylöiden kanssa. Ne eivät olleet kovin hyvä valinta, parhaimmalta tämä levite maistuu ihan ruisleivän tai tavallisen vehnäleivän kanssa. Onneksi se ei kuvia haittaa. Olin myös vähän turhan malttamaton ja kuvasin levitteen heti valmistuksen jälkeen. Yön yli jääkaapissa vietettyään massa jähmettyy ja muuttuu kuohkeaksi ja tuorejuustomaiseksi. Tuoreeltaan se on hyvin pehmeää. Koristeena on tietysti itse siemenestä asti kasvatettua persiljaa, joka maistuu valtavan hyvältä.


Vastustamaton valkosipulilevite

150 g kauratuorejuustoa (Oatly påMackan)
60-65 g vegaanista margariinia
0,5 dl oliiviöljyä
2-4 valkosipulinkynttä
Suolaa maun mukaan

1. Kumoa tuorejuusto ja punniste margariini kulhoon. Jos käytät kovaa margariinia, anna sen lämmetä huoneenlämmössä. Hienonna valkosipulinkynnet.

2. Vatkaa tuorejuusto ja margariini keskenään sähkövatkaimella, lopputuloksena on hyvin vaalea massa. Lisää sitten öljy ohuena nauhana ja samalla vatkaten. Vatkaa kunnes massa muuttuu kiiltäväksi ja öljy on hyvin sekoittunut.

3. Lisää valkosipuli ja ripaus suolaa ja vatkaa vielä sekaisin. Siirrä levite sitten rasiaan ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Vinkki! Jos haluat lisätä levitteen makumaailmaa, lisää sen joukkoon tuoreita tai kuivattuja yrttejä, kuten tilliä, persiljaa tai ruohosipulia.

EDIT 29.9.2016! Huomasin, että levitteestä tulee vähän turhan margariinista. Oatly påMackanissa on vähemmän tuotetta kuin alkuperäisen ohjeen rahkapurkissa. Siksi vähensin margariinin määrää 75 grammasta 60-65 grammaan. Se toimii paremmin.


2 kommenttia:

  1. Ihan ehdoton suosikkilevite on tästä tullut! Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kokeilin Ja totesin että on todella hyvää😁

    VastaaPoista

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.