19. heinäkuuta 2015

Suklaamoussekakku




Juhlin 4. heinäkuuta valmistumistani suvun ja ystävien kanssa. Tein juhliin kaikki tarjoilut itse raaka-aineista alkaen. Tapani on ylipäätäänkin, etten kestitse vieraita kaupan pakastealtaan antimilla. Suolaisessa pöydässä oli tarjolla couscoussalaattia, vihersalaattia (johon laitoin  ruohosipulinkukkia äitini kasvimaalta!), kolme erilaista piirakkaa (tofu-pinaatti, feta-pinaatti ja papu), linssikaviaaria, hummusta, soijarouhepasteijoita ja focacciaa kahdella eri täytteellä. Suurin osa tarjoiluista oli vegaanisia ja kolme niistä on ollut blogissanikin. Nämä ovat papupiirakka, hummus ja feta-pinaattipiirakka. Feta-pinaattipiirakkaa muutin juhliin sen verran, että tein täytettä tuplana ja upotin ennen paistamista piirakan päälle puolikkaita luumutomaatteja.

Makean pöydän antimista olin suolaista enemmän innoissani. Tässä postauksessa olevan suklaamoussekakun idean sain Facebookin ryhmästä nimeltä Herkullista vegaaniruokaa ravintoloissa. Eräs ryhmän jäsen oli käynyt syömässä Berliinissä ihanan kakkupalan. Ihastuin siihen ja päätin yrittää tehdä oman kakun kuvan perusteella. Aivan samaan tulokseen en päässyt vaan tästä tuli minun oma hurmaava suklaamoussekakkuni. Juhlien makeassa pöydässä oli myös tarjolla vegaaninen marenkikakku eli pavlova, pikkumarenkeja, kaurakeksejä sekä päätähtenä ystäväni lahjaksi tekemä upea kesäinen kukkakakku. Pavlova tulee olemaan aiheena seuraavassa blogipostauksessani.

Kakku meni juhlissa kuin kuumille kiville, sitä jäi jäljelle vain puolen desin kokoinen palanen ja yksi mustikka. Nytkin kun katson kuvia tätä kirjoittaessani, minun tekisi mieli mennä kauppaan ostamaan ainekset ja tehdä uusi moussekakku muuten vain. Tämä kakku ei edes ole oikeastaan kovin makea. Ainoa makeus tulee lähinnä suklaasta ja hiukan hyytelösokerista, jota vaaditaan, jotta kakku pysyy koossa. Kakkua tehdessäni näin keittiön leivontakaapissa vajaan minipullon minttuviinaa ja lisäsin sen sekaan. Seos kiehautetaan, joten valmiiseen kakkuun päätyy vain pieni mintunmaku, ei alkoholi. Voit hyvin jättää mintun pois, jos haluat. Ensi kerralla laittaisin kakkuun vähemmän sulaa suklaata ja enemmän suklaarouhetta. Näin moussesta tulisi vaaleampaa ja tummia suklaahippuja näkyisi siellä enemmän.

Kutsu ystävät kylään kahville ja saat hyvän syyn loihtia tämän iki-ihanan suklaamoussekakun! Lupaan, että kaikki suklaasta pitävät ihastuvat tähän.


Hurmaava suklaamoussekakku

Pohja:
75 g vegaanista margariinia
1 pkt K-Menu Suklaacookie keksejä

Mousse:
2,5 pkt Alpro soijavispiä
2 dl hyytelösokeria
115 g tummaa suklaata
0,5-1 rkl minttuviinaa

1. Keksipohjaa varten murskaa suklaakeksit karkeaksi rouheeksi ja sekoita margariinin kanssa tasaiseksi seokseksi. Murskauksen suoritin leivinpaperilla suojatun tarjottimen päällä kaulimella, mutta voit käyttää mieleistäsi menetelmää. Vuoraa sitten irtopohjavuoan pohja ja reunat erikseen tuorekelmulla. Levitä keksipohja vuoan pohjalle tasaisesti ja laita jääkaappiin odottamaan moussen valmistumista.

2. Vaahdota kaksi paketillista soijavispiä vaahdoksi. Murskaa 50 grammaa suklaata rouheeksi. Itse rouhin suklaan laittamalla sen pussiin ja hakkaamalla suklaan vasaralla murskaksi. Varo, ettei suklaapussi hajoa. Mittaa sitten kattilaan 1 dl vaahdottamatonta soijavispiä, 65 grammaa suklaata paloina, hyytelösokeri ja halutessasi minttuviina. Sekoittele kunnes suklaa sulaa. Anna kiehahtaa ja nosta kattila pois levyltä.

3. Kaada vähän jäähtynyt suklaaseos kuohkean soijavispin sekaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Tässä saatat tarvita kaverin avuksi kaatamaan tai sekoittamaan. Sekoita moussea varovasti reunoja myötäillen, ettei vaahto lässähdä. Kun kaikki suklaa on vaahdossa, lisää myös suklaarouhe ja sekoita varovasti. Kaada mousse kakkuvuokaan, siisti pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään yön yli. Jos kaikki vaahto ei mahdu vuokaan, voit kaataa sen vaikka laseihin tai syödä suoraan kulhosta.

4. Kun on tarjoilun aika, irroita varovasti kakkuvuoan reunat, siisti kakun reunat tarvittaessa sileällä veitsellä ja koristele marjoilla, soijavaahdolla, kukilla, suklaalla tai millä ikinä haluat.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi7/5/16 19:47

    Kiitos, Tiina, aivan hurmaavasta kakusta! Tein koeversion. Ostin epähuomiossa hillosokeria, en hyytelösokeria. Uskon, että aamuun mennessä on kuitenkin hyytynyt.
    Miten on, voiko tämän kakun pakastaa? Lapsenlapset ovat tulossa viikon päästä lasagnelle. Voisi olla kiva jälkiruokayllätys!? Terveisin! Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on tapahtunut jotain outoa, sillä vastasin sinulle heti, mutta nyt sitä kommenttia ei ole missään. Joka tapauksessa kakkusi oli varmasti oikein hyvä, vaikka hyytelösokeri puuttui. Suklaa on jo itsessään hyvä hyydyttäjä. Hyytelösokeri tekee kakusta vain tukevamman. Kakun voi myös pakastaa, mutta aivan täyttä varmuutta en voi antaa sille, ettei sen rakenne muutu.

      Poista

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.