31. heinäkuuta 2015

Paneer chili




Paneer chili eli paneeria chilikastikkeessa. Syön intialaisissa ravintoloissa hyvin usein kyseisen annoksen, joka on yleensä niin tulista, että vesi valuu silmistä ja nenästä ja pitää haukkoa henkeä. Tämä minun paneer chili ei ole tappotulista, mutta kyllä tästäkin tulisuutta löytyy. Kotona kokkaillessa tulisuutta voi säätää paljon helpommin kuin ravintolassa. Voit käyttää haluamiasi chilejä ja päättää niiden määrän itse oman makusi mukaan. Itse olisin laittanut jalapenon sijaan mieluummin pari vihreää chiliä, mutta niitä ei kaupassa ollut irtomyynnissä.

Paneerjuustoa löytyy useimmista etnisistä ruokakaupoista, mutta jos et löydä sitä, voit käyttää sen sijaan kotijuustoa, maustamatonta tofua tai vaikka halloumia. Kotijuustoa ei kuitenkaan kannata paistaa pannulla, sillä se sulaa. Tofulla taas tästä currysta tulisi vegaaninen.

Paneeria chili-paprikakastikkeessa

Kastike:
400-500 g paneeria
3 tomaattia
2 mietoa punaista chiliä
1 tuore jalapeno
1 Rawit chili
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
20 g tuoretta inkivääriä
Öljyä runsaasti

Mausteet:
2 tl currytahnaa
1 tl jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaa
2 tl garam masalaa

1. Lohko tomaatit ja poista niiden kovat kannat. Pilko punaiset chilit, jalapeno ja Rawit. Poista jalapenosta ja Rawit chilistä siemenet, jos haluat kastikkeesta tulisuudeltaan miedompaa. Laita tomaattilohkot ja chilit blenderiin ja surauta tasaiseksi.

2. Halkaise paprikat pystysuunnassa kahtia ja poista siemenet. Leikkaa puolikkaat vielä kahtia ja siivuta. Silppua sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta pieneksi silpuksi.

3. Kuumenna isossa pannussa tilkka öljyä ja paistele currytahnaa siinä hetken. Lisää sitten öljyyn jeera, korianteri ja kurkuma. Lisää tarvittaessa öljyä, älä paista mausteita kuivana. Paistele hetken ja lisää pannulle sitten sipulit ja inkivääri. Lorauta samalla myös tilkka öljyä. Kuullota ja paista sipuleita, kunnes ne pehmenevät. Kaada pannulle blenderistä tomaattimössö ja paprikat, sekoita ja anna hautua keskilämmöllä mielellään kannen alla.

4. Kastikkeen kypsyessä kuutioi paneer ja kuumenna sitten toisella pannulla tilkka öljyä. Paista paneerkuutiot siinä kauniinvärisiksi. Siirrä ruskistetut paneerit sitten kastikkeen joukkoon, sekoita ja anna hautua kunnes tomaatti on kypsää ja paprikat ovat hieman pehmenneet. Älä kuitenkaan anna paprikoiden mennä mössöksi. Tarjoa riisin ja raidan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.