31. elokuuta 2016

Nyhtökauratacot




Kaikki ovat varmasti kuulleet uudesta suomalaisinnovaatiosta nyhtökaurasta. Media on hoitanut hyvin kyseisen tuotteen mainostuksen ja monet ovat odottaneet päästäkseen maistamaan sitä. Itse en ole etsinyt nyhtökauraa kaupoista mitenkään pakkomielteisesti. En oikeastaan ajatellut sen edes olevan mitenkään ihmeellistä tai ainakaan parempaa kuin jo olemassa olevat kasvisproteiinituotteet. Maistoin nyhtökauraa ensimmäisen kerran, kun kävin Chico'sissa syömässä sitä. Se oli hyvää, mutta en kokenut sitä minään maailmaa mullistavana tuotteena.


Vähän aikaa sitten sain paketin tomaatti-savupaprika-lehtipersiljalla maustettua nyhtökauraa. Olin päättänyt, että ensimmäisestä nyhtökaurapaketista teen jotain blogiin. Halusin tehdä jotain, missä se maistuu ja näkyy eikä ole esimerkiksi jonkun kastikkeen tai laatikkoruoan seassa. Niinpä tein tacoja. Nyhtökauralle en oikeastaan tehnyt muuta kuin paistanut sen pannulla. Sen kanssa tein herkullisen sipuli-paprikapaistoksen. Kokonaisuudesta tuli oikein hyvä. Ruoka on myös nopea ja helppo tehdä ja sitä voi varioida helposti sen mukaan, mitä kaapeista löytyy. Jos et löydä nyhtökauraa, voit käyttää sen sijaan esimerkiksi Oumph!ia, Härkistä tai The Vegetarian Butcherin tuotteita. Harissan sijaan voit myös käyttää jotain muuta tyyliin sopivaa mausteseosta tai -kastiketta.

Nyt kun olen saanut tutustua nyhtökauraan olen siitä edelleen samaa mieltä. Nyhtökaura on hyvä tuote varsinkin soija-allergisille, mutta minulle se on yksi tuote muiden seassa. Viime aikoina on tullut paljon muitakin uusia vegetuotteita enkä ole ehtinyt kaikkia vielä kokeilla. Eli lyhyesti: tulen ostamaan nyhtökauraa, jos sitä joskus jossain näen, ja jatkan kokeiluja tuon mielenkiintoisen tuotteen kanssa.



Tacot nyhtökauralla ja sipuli-paprikapaistoksella
2-4 annosta

100 g cashewpähkinöitä
1-1,5 punaista paprikaa
2 sipulia
2-4 tuoretta jalapenoa
2 valkosipulinkynttä
Reilu loraus oliiviöljyä
2-3 tl harissajauhetta (tai 1 rkl harissatahnaa)
1 pkt nyhtökauraa (tomaatti-savupaprika-lehtipersilja)
Öljyä paistamiseen

Tortilloja
Salaattia, ituja tai versoja
Punasipulia silputtuna
Tacokastiketta
1 tuore lime

1. Siivuta paprika ja sipulit. Leikkaa jalapenot renkaiksi ja halutessasi poista siemenet. Siirrä sipulit, paprikat ja jalapenot kulhoon ja murskaa tai hienonna sekaan valkosipulinkynnet. Lorauta perään oliiviöljyä ja harissajauhetta. Sekoita öljy ja harissa käsin kasvisten joukkoon.

2. Kuumenna pannu ja paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla. Siirrä paahdetut pähkinät pois pannulta. Kuumenna pannulla sitten tilkka öljyä ja kumoa sille kasvikset kulhosta. Paistele, kunnes sipulit ja paprikat saavat vähän väriä ja laske sitten lämpöä ja anna muhia. Paistos on valmista, kun paprikat ovat pehmenneet, mutta eivät ole lötköjä (al dente).

3. Kuumenna öljyä toisella pannulla ja paistele siinä nyhtökauraa muutama minuutti. Pannutiskiä vähentääksesi voit myös siirtää paistoksen pannulta pois ja paistaa nyhtökauran siinä tai lämmittää nyhtökauran paistoksen seassa.

4. Kokoa tacot tai burritot ja mausta ne tuoreella limemehulla ja tacokastikkeella. Ja ruoka on valmista nautittavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.