29. maaliskuuta 2016

Peruna-pinaattipihvit




Olin ostanut jääkaappiin paketillisen pinaattia ja se piti saada käytettyä johonkin. En tiedä, mistä idea pihveihin tuli, mutta näistä tuli todella hyviä. Pinnalta rapeita ja sisältä meheviä. Pihvitaikinan sekaan laitoin myös tofua. Sekin oli odottanut jääkaapissa vuoroaan jo jonkin aikaa. Pihvit voi tehdä ilman tofua, mutta lisää samalla perunoiden määrää. Näiden kaveriksi voi tehdä vaikka majoneesia tai jotain tulista tomaattidippiä ja syödä sellaisenaan naposteltavana tai syödä pääruokana esimerkiksi riisin tai pastan kanssa. Itse söin pihvit Srirachan kanssa.

Minulla oli vaikeuksia saada taikinasta riittävän paksua, jotta pihvit pysyvät koossa paistettaessa. Kokeilin ensin soijajauhoja, jotka sekoitin jääkaapissa sattumalta olleen aquafaban eli kikherneliemen kanssa. Ne eivät tukevoittaneet taikinaa riittävästi, joten sekoitin joukkoon vielä korppujauhoja. Ne tekivät tehtävänsä ja taikina pysyi koossa. Todennäköisesti pelkät korppujauhotkin riittävät, joten kokeile ensin niitä ja sitten vasta soijajauhoja.


Ihanat peruna-pinaattipihvit
22 kappaletta

n. 500 g perunoita
100 g tuoretta pinaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g maustamatonta tofua
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
3 rkl aquafabaa (tai vettä)
3 rkl soijajauhoja
2 rkl korppujauhoja
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Vehnä- tai kikhernejauhoja leivitykseen

1. Pese, kuori ja keitä perunat kypsiksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele pinaatti. Kuullota pannulla ensin sipulit ja siirrä ne kulhoon, jossa teet pihvitaikinan. Heitä sitten pinaatit pannulle ja kääntele kunnes lehdet ovat lässähtäneet.

3. Murenna ensin tofu kulhossa haarukan tai perunasurvimen avulla ja siirrä sitten sekaan perunat. Survo perunat, tofu ja sipulit massaksi. Sekoita pinaatit, oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri muun massan joukkoon.

4. Taikinan koossapysymiseksi lisäsin siihen ensin aquafabaan sekoitettuja soijajauhoja ja sitten korppujauhoja. Voit käyttää molempia tai vain korppujauhoja. Jos käytät pelkkiä korppujauhoja, lisää niitä ruokalusikallinen kerrallaan ja tunnustele, tarvitseeko taikina niitä lisää.

5. Muotoile taikinasta pieniä palloja, litistä pallot kämmenten välissä ja pyöräytä ne vehnä- tai kikhernejauhoissa. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista pihvit kuumalla pannulla molemmin puolin. Huomaa, että pannun tulee olla kuuma eikä öljyä saa olla liikaa, muuten pihvit hajoavat. Älä myöskään sorki pihvejä turhaan paiston aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.