22. tammikuuta 2015

Savulinssilevite




Tämän linssilevitteen ohje on oma versioni Chocochilin täytettyjen avocadojen täytteestä. Chocochilin ohjeesta poiketen käytän punaisia linssejä, jotka soseutuvat helposti, paseerattua tomaattia ja chiliä sekä soseutan valmiin seoksen sauvasekoittimella. Levite maistuu hyvin sekä tumman että vaalean leivän päällä tai vaikka kasviksilla täytetyn sämpylän sisällä. Levite sopii niin arkeen kuin juhlaankin ja on hyvä vaihtoehto tai kumppani hummukselle.

Jos haluat, voit käyttää levitteeseen kokonaisen chilin. Voit myös poistaa chilistä siemenet täysin tai jättää ne poistamatta. Jos et ole tottunut nestesavun makuun, kannattaa lisätä sitä ensin vain vähän ja maistaa välissä, onko savuisuus riittävä. Toisaalta jos pidät sen mausta, voit huoletta laittaa nestesavua tuplamäärän.

Savuinen linssilevite

1 dl punaisia linssejä
200 g paseerattua tomaattia
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
0,5 tuore punainen chili
1,5 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl ruokokidesokeria
0,5 tl nestesavua
0,5 tl merisuolaa
Mustapippuria myllystä
Loraus oliiviöljyä

1. Mittaa linssit astiaan ja lisää vettä, kunnes linssit peittyvät. Huljuttele linssejä vedessä, kunnes vesi samenee. Kaada vesi pois ja korvaa se uudella vedellä. Toista kunnes huljutteluvesi jää puhtaaksi. Poista samalla veden pinnalle nousevat roskat ja tarkkaile, ettei linssien joukossa ole kiviä. Keitä linssit pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista suurin osa siemenistä ja silppua mahdollisimman pieneksi.

3. Lorauta mukava määrä öljyä paistinpannulle ja sekoita öljyyn savupaprika. Paistele seosta hetken, kunnes keittiö tuoksuu savupaprikalta. Lisää joukkoon sipulit, chili ja sokeri, ja kuullota kunnes sipuli on pehmeää. Lisää sitten paseerattu tomaatti ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on paksuuntunut hieman. Lisää sitten linssit, nestesavu, suola ja pippuri. Anna hautua pienellä lämmöllä kunnes seos tuntuu sopivan paksulta.

4. Siirrä linssiseos astiaan ja soseuta se sauvasekoittimella. Siirrä tarjoiluastiaan tai kannelliseen rasiaan ja syö leivän päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.