29. tammikuuta 2015

Tofumakkarakastike




Jääkaapissa oli avattu paketti Poutun Tofu Kasvisgrillereitä ja päätin tehdä niistä perinteisen nakkikastikkeen vegaanisena. Yleensä söisin nakit ja makkarat sellaisenaan paistettuna jonkin lisukkeen kanssa, joten tämä oli siihen mukavaa vaihtelua. Käytin kastikkeeseen paketista vain neljä tofumakkaraa, mutta voit ilmanmuuta käyttää paketin kaikki viisi makkaraa. Voit myös käyttää tofumakkaroiden sijaan mitä tahansa haluamiasi kasvismakkaroita tai -nakkeja.

Tässä kastikkeessa käytetään valmista grillattua ja kuorittua paprikaa, mutta yhtä hyvin voit valmistaa paprikan itse. Voit grillata paprikan ihan tavallisessa uunissa. Halkaise paprika ja poista siemenet ja kanta. Jos paprika on kovin suuri, voit halkaista sen vielä kerran. Aseta paprikan palat uunipellille kuoripuoli ylöspäin ja laita 250-asteisen uunin ylimmälle tasolle. Grillaa paloja, kunnes niiden kuori alkaa kupruilla ja mustua. Siirrä paprikan palat sitten suoraan uunista kannelliseen astiaan ja laita kansi päälle. 10-15 minuutin kuluttua kuoren pitäisi irrota helposti.

Tofumakkarakastike

250 g tofumakkaraa (esim. Pouttu Onni Tofu Kasvisgrilleri)
1 iso sipuli
1 grillattu säilykepaprika
3 rkl vegaanista margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
Kasvisfondia annostusohjeen mukaan
2 rkl chili-tomaattikastiketta tai ketsuppia (esim. Felix Chilikastike)
1 rkl soijakastiketta
3 rkl sinappia
1 dl kaurakermaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Pilko makkarat siivuiksi ja paista kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat mukavan värin. Siirrä sitten makkarat pannulta sivuun odottamaan.

2. Silppua sipuli ja paprika pieneksi silpuksi.

3. Lisää margariini ja sipuli pannulle ja kuullota. Lisää sitten jauhot, sekoita sipulien kanssa ja ruskista. Sekoita fondi vedeen ja kaada seos pannulle. Anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes kastike alkaa paksuuntua. Lisää hieman paksuuntuneeseen kastikkeeseen makkaranpalat, paprika, sinappi, chilikastike, mustapippuri, soijakastike ja kaurakerma.

4. Anna kastikkeen kiehua hiljaksiin 10-15 minuuttia, kunnes se on sopivan paksuista. Valmistele sillä aikaa perunoita haluamassasi muodossa kastikkeen kaveriksi. Voit esimerkiksi käyttää jäljelle jääneen kaurakerman perunamuusiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.