Tämä on oikeasti ihan tavallisen hummuksen ohje, mutta lopputulos on tavallista hummusta huomattavasti pehmeämpi ja sileämpi. Hummukseen kuuluu yhtenä perinteisenä ainesosana seesamtahna tahini, mutta en yleensä sitä käytä. Jos jääkaapista kuitenkin löytyy tahinia, lisää sitä oman makusi mukaan noin 2-4 ruokalusikallista. Kikherneiden kuoriminen ei ole niin työlästä kuin voisi kuvitella ja lopputulos on niin suussasulavan herkullinen, että se on ehdottomasti työn arvoista.
Pieni varoituksen sana pitää kuitenkin sanoa. Tämä hummus on niin hyvää, että vaatii erinomaista itsekuria olla syömättä kaikkea kerralla!
Supersileä hummus
1 purkki kypsiä kikherneitä
Kikherneiden liemi
Sitruunamehua
Oliiviöljyä
1-3 valkosipulinkynttä
Merisuolaa tai ruususuolaa
Koristeluun:
Tuoretta persiljaa
Paprikajauhetta
Juustokuminaa eli jeeraa
Oliiviöljyä
1. Valuta kikherneiden liemi astiaan ja huuhtele kikherneet kylmällä vedellä.
2. Kuori kikherneet. Kypsistä kikherneistä kuoret irtoavat kevyesti sivuilta puristamalla. Oikeakätiselle helpoin tuotantolinja kuorintaan on pitää kuorimattomat kikherneet keskellä, vasemmalla astia tai paperi kuorille ja oikealla astia kuorituille kikherneille. Jos teet hummusta tupla-annoksen, kannattaa kuorintaan pyytää kaveri avuksi.
3. Lisää kikherneiden joukkoon pari teelusikallista kutakin nestettä, 0,5 tl merisuolaa ja 1-2 valkosipulin kynttä murskattuna. Soseuta sauvasekoittimella. Maista ja lisää suolaa ja valkosipulia makusi mukaan ja nesteitä teelusikallinen kerrallaan. Itse pidän hummuksesta suolaisena ja valkosipulisena. Lisää nesteitä, kunnes sose tuntuu notkealta ja sekoittuu helposti.
4. Jos haluat todella sileää hummusta, puserra hummus lusikan avulla tiheän siivilän läpi. Huomaat, miten siivilään jää lopuksi karkeampaa ainesta.
5. Lusikoi hummus tarjoiluastiaan ja muotoile oliiviöljytyllä lusikalla keskelle pieni kuoppa. Koristele persiljasilpulla, paprikajauheella ja jeeralla. Valuta lopuksi oliiviöljyä astian reunoille ja kuoppaan. Tarjoile ja syö leivän päällä tai dippinä.
Haluan vain sanoa, että tämän ohjeen löydettyäni en ole enää kertaakaan tehnyt hummusta, joka olisi vain "ihan OK"! Kiitos!
VastaaPoistaKiitoksia! :) Näin on itsellenikin käynyt sen jälkeen kun keksin kikherneiden kuorimisen.
Poista