12. helmikuuta 2015

Maistuva makaronilaatikko




Tämä tavallista maistuvampi makaronilaatikko kulkee Tiinan keittiössä normaalisti nimellä "sörsselilaatikko", mutta blogia varten keksin sille siistimmän nimen. Nimi tulee siitä, että alunperin tein laatikkoa MKL-menetelmällä (=mitä kaapista löytyy). Siitä tuli kuitenkin niin hyvää, että se pääsi suoraan suosikkilistalleni. Normaalisti Maistuvaan Makaronilaatikkoon tulee pinnalle ruokakermaa ja juustoa, mutta vegaanisena tammikuuna tein tätä vegaanisena.

Kuten uuniruoat yleensä, tämäkin on vieläkin maistuvampaa vasta seuraavana päivänä lämmitettynä. Juuri uunista tultuaan pinta on kermaisen pehmeä. Jääkaapissa vietetyn yön jälkeen se muistuttaa rakenteeltaan melko paljon munamaitoseosta. Tavallisesta makaronilaatikosta poiketen tämä maistuvampi versio ei välttämättä vaadi ketsuppia maistuakseen hyvältä, mutta erityisesti maustetuilla ketsupeilla saa annokseen hiukan lisää asennetta.

Tavallista maistuvampi makaronilaatikko

1,5 dl soijarouhetta
0,5 tl yrttisuolaa
1,5 dl kiehuvaa vettä
130 g täysjyvämakaronia
1 iso sipuli
Pieni pala tuoretta punaista chiliä
3 valkosipulinkynttä
240 g kypsiä kidneypapuja
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl juustokuminaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
200 g paseerattua tomaattia
2 dl kaurakermaa
1,5 dl sulavaa vegaanijuustoa raasteena (esim. Wilmersburger pizzaraastetta)
1 rkl oluthiivahiutaleita

1. Mittaa soijarouhe kulhoon ja sekoita yrttisuola sen joukkoon. Kiehauta vesi ja kaada soijarouheen päälle. Sekoita ja anna turvota rauhassa.

2. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä. Keitä makaroneja 1-2 minuuttia vähemmän kuin keitto-ohjeessa, sillä ne kypsyvät vielä uunissakin.

3. Silppua sipuli ja chili. Siivuta valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi. Huuhtele ja valuta kidneypavut.

4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kuullota siinä sipulit ja chili. Lisää sitten turvotettu soijarouhe ja hetken kuluttua myös pavut. Paistele seosta käännellen. Lisää mausteet, paseerattu tomaatti ja makaronit. Sekoita ja pienennä levyn lämpöä. Anna seoksen hautua, kunnes liiat nesteet ovat haihtuneet pois.

5. Sekoita keskenään kaurakerma, vegaanijuustoraaste ja oluthiivahiutaleet. Kaada pastaseos uunivuokaan ja levitä kaurakermaseos sen päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.


Vinkki! Jos olet kiireinen tai erityisen nälkäinen, keitä makaronit kypsiksi, sekoita soijarouhe-papuseoksen kanssa ja syö ilman uunitusta.
Vinkki! Tapanani on yleensä siivuttaa valkosipulinkynnet tähän laatikkoon ohuiksi siivuiksi, mutta voit myös murskata ne perinteisesti. Valmiita valkosipulilastuja saa myös Punnitse ja Säästästä. Pehmitä niitä kuumassa vedessä ja kaada liika vesi pois juuri ennen käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.