Näissä sämpylöissä täyte onkin sisällä jo ennen paistamista. Lisäksi taikina on rasvaista ja pehmeää, joten nämä voisi oikeastaan laittaa samaan kategoriaan vegepiirakoiden ja erilaisten pasteijoiden kanssa. Näiden herkullisten täytettyjen sämpylöiden ohje on keikkunut jo pitkään to do-listallani enkä tuntunut koskaan saavan aikaiseksi sen kokeilemista. Nyt uuden vuoden ja uuden vegaanihaasteen kunniaksi päätin vihdoin kokeilla.
Alkuperäinen ohje on peräisin intialaisen ruokabloggarin Sailun arkistosta. Vegaaninen se ei ole, siinä käytetään maitoa, kananmunia ja kanaa, joten muunsin sen sellaiseksi. Maidon tilalta kaurakermaa, kananmunan tilalta aquafabaa eli kikhernelientä, joka toimii kuten kananmunan valkuainen, ja täytteeseen minisoijasuikaleita. Lisäksi maustoin täytteen hiukan eri tavalla ja vähensin sämpylätaikinan sokerin määrää.
http://www.sailusfood.com/2012/02/28/chicken-stuffed-buns-recipe/
Juuri:
1 rkl kuivahiivaa
2 rkl vettä
0,5 rkl sokeria
0,5 rkl vehnäjauhoja
Taikina:
0,5 dl vettä + 0,75 dl kaurakermaa (tai 1,25 dl kasvimaitoa)
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1,25 dl oliiviöljyä
5,40 dl vehnäjauhoja
3 rkl kikhernelientä eli aquafabaa
Soijasuikale-korianteritäyte:
1-1,5 dl minisoijasuikaleita tai soijahiutaleita
1 rkl kasvisfondia
2 sipulia
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
1 tl inkivääriä
1,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl juustokuminaa
1/4 tl kurkumaa
1 tl broilerimaustetta (vapaaehtoinen)
Suolaa myllystä
1-2 rkl silputtua korianteria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.