11. maaliskuuta 2015

Paprika-sipulisalsa




Tämä raikas salsa syntyi, kun minulla oli jääkaapissa puolikas suippopaprika ja puolikas punasipuli ja halusin yhdistää ne jotenkin. Kokeilin, mitä syntyy, kun silppuan ne keskenään ja lisään sekaan terveellisiä kurpitsansiemeniä. Siitä tulikin niin hyvää, että olen tehnyt sitä samalla tavalla myöhemminkin. Tätä voi syödä lisukkeena kaikenlaisten ruokien kanssa ja miksei myös esimerkiksi pitaleivän tai tortillan sisällä. Itse söin tätä seitanpihvien ja kastikkeen kanssa.

Käytössäni minulla on käsikäyttöinen Chef'n VeggiChop, jonka olen ostanut joskus Hulluilta Päiviltä. Sillä voi silputa kaikenlaisia kasviksia ja pähkinöitä. Varsinkin sipulin silppuamisessa laite on kätevä, koska silloin välttyy itkemisiltä. Valmistaja väittää, että sillä saa aikaiseksi sosettakin, mutta esimerkiksi hummus jää sillä aika rakeiseksi.

Aurinkoinen paprika-sipulisalsa

1,5-2 pientä punasipulia
1 pieni punainen suippopaprika
1 pieni keltainen suippopaprika
Pari hyppysellistä kurpitsansiemeniä
Ripaus oreganoa
Loraus oliiviöljyä

1. Pilko sipulit ja paprikat lohkoiksi.

2. Laita paprikat, sipulit, kurpitsansiemenet, oregano ja oliiviöljy silppuriin.

3. Silppua hetken, kunnes silppu on sopivan karkeaa. Itselläni meni silppu ehkä hiukan liian pieneksi.

4. Nauti!


Vinkki! Tätä on mahdollista tehdä myös ilman silppuria. Pilko silloin paprikat ja sipulit pieneksi silpuksi. Laita leikkuulaudalle kurpitsansiemenet ja pieni niitä terävällä veitsellä. Laita paprikat, sipulit ja siemenet kulhoon ja sekoita niihin oreganoa ja oliiviöljyä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Tiina! Tälle oli minulla tilausta.Puhtaasti vegaaniblogi Vaikka en ole itse kasvissyöjä, niin kiinnostaa silti.Noita härkäpapupihvejä aion kyllä kokeilla. Ja siitähän syntyi puutarhamessuilla kuningasajatus: meillä kasvaa kesällä härkä- ym. papuja pihalla tulevaa tarvetta varten.
    Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että löysit tänne! Itse en ole koskaan käyttänyt tuoreita härkäpapuja, mutta maku on niissä varmasti aivan toista kuin kuivatuissa. :)

      Poista

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.