26. maaliskuuta 2015

Seitansalami




Seitansalami tai seitanmakkara sopii niin leivän päälle kuin pizzaan tai muihin täytteisiin. Parhaimmillaan seitansalami on juuri pizzan päällä, missä se imee itseensä kosteutta ja makua muista täytteistä. Mausteita voi varioida oman maun mukaan, mutta tämän seitanin kuuluu kuitenkin olla hyvin mausteista ja mureaa. Paistoaika riippuu makkaran paksuudesta, joten puolen tunnin paistamisen jälkeen kannattaa välillä availla pakettia ja kokeilla painamalla, miten pehmeää seitan vielä on. Liian pitkä paistoaika tekee seitanista kuivaa ja liian lyhyt jättää sen taikinamaiseksi. Paistoajasta riippumatta seitansalami on kuitenkin aina todella hyvää.

Mausteinen seitansalami

Kuivat aineet:
3 dl gluteenijauhoja
1 dl kikhernejauhoja
2 rkl oluthiivahiutaleita
1 tl suolaa
2 tl savupaprikaa
1/6 tl cayennepippuria
1 tl mustapippuria rouhittuna
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl jeeraa

Nesteet:
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
0,5 dl soijakastiketta
1 tl nestesavua
1 tl sinappia
3 rkl tomaattisosetta
2 rkl oliiviöljyä
1,1 dl vettä

1. Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli karkeaksi silpuksi. Kuullota sipulit pannulla pienessä määrässä öljyä. Mittaa kaikki nesteet blenderiin ja lisää hieman jäähtyneet sipulit sekaan. Surauta tasaiseksi nesteeksi.

3. Sekoita kuivat aineet ja nesteet keskenään tasaiseksi massaksi ja vaivaa sitä hetki.

4. Jaa massa kahteen osaan ja muotoile niistä kaksi pötkylää. Kääri makkarat tiiviisti alumiinifolioon ja aseta uuniritilälle. Paista 175 asteessa noin 45-60 minuuttia. Mitä paksumpi pötkylä, sitä pidempi paistoaika. Puolessa välissä paistoa kannattaa avata foliota ja kokeilla sormin painamalla, kuinka pehmeää seitan vielä on. Valmis seitansalami on pehmeää, mutta sormesta ei kuitenkaan jää siihen enää jälkeä.

5. Poista alumiinifolio ja anna seitanin jäähtyä. Kääri pötkylät sitten tiukasti tuorekelmuun ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Seitansalamin maku voimistuu jääkaapissa vietetyn yön jälkeen, mutta on tietysti käyttövalmista heti uunista tultuakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teitkö tätä kotona, maistuiko? Entä onko ohjeessa virhe tai jotain epäselvää? Vai kävitkö vain selaamassa ohjeita ja sinulla tuli tästä jotain ajatuksia?
Jätä merkki itsestäsi ja kirjoita kommenttisi oheiseen kommenttikenttään. Kaikenlaiset kommentit ovat Tiinan keittiössä suuressa arvossa. Tarkistan kommentit ennen julkaisua roskapostin välttämiseksi.